Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vissza a leírásokhoz

Vissza a főoldalra

Kutatások

Kém Technológia

A kémtechnológia magában foglalja a hírszerzés eszközeit, a szenzorokat, és a birodalom azon tudását, mely segítségével képesek megvédeni magukat egy ellenséges kémtámadástól, és sikeres kémkedéseket tudjanak végrehajtani. Minnél fejlettebb ez a technológia, annál több részletet lehet megtudni az ellenséges birodalmakról.

A kémszondák esélye a sikerre nagyban függ a saját és az ellen kémtechnológia szintjétől. Minnél magasabb szintre fejleszted ezt a technológiát, annál több adatot tud a szonda gyűjteni, és annál kisebb az esély arra, hogy az ellenfeled észreveszi. Ha több szondát küldesz, több adatot gyűjthetsz, de természetesen annál nagyobb az esély arra is, hogy észreveszik őket.
A kémtechnológia fejlettségi szintje határozza meg azt is, hogy mennyi információt kapsz egy közeledő flottáról:
-2. szinten az adatok közé kerül a hajók száma
-4. szinten kijelzi a flotta hajóinak típusát
-8. szinten pedig a hajók típusát, és azt, hogy az adott hajófajtából mennyi van a flottában

Általánosságban a kémtechnológia nagyon fontos minden birodalomnak, legyen az akár agresszív vagy békés szándékú. Javallott a technológia fejlesztése, rögtön azután, miután könnyű szállítók építhetőek.

Követelmények:

 •  Kutató laboratórium(szint 3 )

 ^TOP^

 

Komputer Technológia

A komputer technológia a még erősebb adatfeldolgozó és kezelő egységek építése miatt fontos. Minden szinten fejlődik az adatfeldolgozás szintje. Az egyszerre irányítható flották száma is növekszik a technológia fejlődésével. Minnél több flottát tud egy birodalom küldeni, annál több bevételt tud termelni (támadások, kereskedelem, kémkedés). Érdemes folyamatosan fejleszteni ezt a technológiát, mert a flottának nagyobb aktivitást, és rugalmasságot biztosít.

Követelmények:

 •  Kutató laboratórium(szint 1 )

 ^TOP^

 

Fegyver Technológia

A fegyver technika fejleszti a már meglévő fegyverrendszereket. A fegyverek hatékonyságának és erejének növelésére összpontosít.
Ha fejleszted ezt a technikát, ugyanaz a fegyver lesz erősebb, lesz nagyobb a sebzése-minden szinten az ALAP 10%-val lesz erősebb egy fegyver.
Ez a technológia fontos, hogy sikeresen harcolj az ellenségeiddel, tehát jó ötlet fejleszteni a birodalom tudását ezen a területen.

Követelmények:

 •  Kutató laboratórium(szint 4 )

 ^TOP^

 

Pajzs Technológia
 

A pajzstechnológia segítségével védő energiamezőt vonhatsz az épületeid köré. A pajzs hatékonysága minden szinten 10%-al nő (az épület alap pajzsához képest). A magasabb szintű pajzs több lövedéket képes elnyelni mielőtt végleg összeomlik. A pajzs technika nem csak az űrhajókon használatos, hiszen a bolygóvédelmi pajzsgenerátorok is ezt a technológiát használják.

Követelmények:

 •  Energia Technológia(szint 3 )
 • Kutató laboratórium(szint 6 )

 ^TOP^

 

Páncél Technológia

 A bonyolult ötvözeteknek köszönhető egy űrhajó páncélzatának erőssége. Egy adott páncél, amely bizonyítottan hatásos, a molekuláris szerkezetét meg tudja változtatni, azért, hogy manipulálja a viselkedését harci helyzetekben, és magába foglalja a legújabb technológiai eredményeket. Minden szinten az alap 10%-val lesz erősebb a törzs páncélzata.

Követelmények:

 •  Kutató laboratórium(szint 2 )

 ^TOP^

 

Energia Technológia
 

Az energia technika bánik az energiaforrások finomításával, és ismeretével, a tárolási megoldásokkal és a technológiákkal, amik a manapság legalapvetőbb dolgot, az energiát biztosítják. Minnél fejlettebb ez a technika, annál hatékonyabbak a rendszereid. Egyes szintek azért szükségesek, hogy képes legyél más, különleges technológiákat kifejleszteni, ami az energiák ismeretén alapszik.

Követelmények:

 •  Kutató laboratórium(szint 1 )

 ^TOP^

 

Hiperűr Technológia
 

Ha a negyedik és ötödik dimenziót egyesítik egy lökhajtásos hajtóműben, olyan új hajtómű típus lesz elérhető, ami hatékonyabb és kevesebb üzemanyagot fogyaszt, mint a hagyományosak. Emellett a hiperűr technológia hátteret nyújt a hiperűr utazásoknak, amit a nagy hadihajók ugyanúgy használnak, mint az Ugró Kapuk. Ez egy új és bonyolult technológia, ami drága laboratóriumi felszerelést és tesztlétesítményeket igényel. 

Követelmények:

 •  Energia Technológia(szint 5 )
 • Pajzs Technológia(szint 5 )
 • Kutató laboratórium(szint 7 )

 ^TOP^

 

Rakétahajtómű

A rakétahajtóművek a legrégibbek közé tartoznak, amik az ellenhatás elvén működnek. A hajtóműben elégetett üzemanyag tolóerőt fejt ki, ami mozgatja a hajót. Ezen hajtóművek hatásfoka igen alacsony, de olcsó a gyártásuk és fejlesztésük, valamint megbízhatóak. A méretük is elég kicsi, nem igényelnek terjedelmes feldolgozókat, hogy irányítsák a működésüket.
A technológia fejlesztésével minden szinten az alap 10%-al gyorsabb hajtóműveket kapunk.
Mivel ez egy igencsak fontos és alapvető technológia egy feltörekvő birodalomnak, javallott olyan hamar kifejleszteni, amilyen hamar csak lehetséges.

Követelmények:

 •  Energia Technológia(szint 1 )
 • Kutató laboratórium(szint 1 )

 ^TOP^

 

Impulzus Hajtómű
 

Az impulzus hajtómű a részecskék visszaverődésének az alapelvén működik. A visszalökött anyagot itt egy fúziós reaktor használja fel, hogy egy ilyen hajtómű működéséhez szükséges energiát elő tudja állítani. Az impulzus hajtóművek fejlettebbek az egyszerű rakétahajtóművekhez képest, magasabb hatásfokon, kisebb üzemanyag-felhasználással dolgoznak, a sebességükhöz képest.

Követelmények:

 •  Energia Technológia(szint 1)
 • Kutató laboratórium(szint 2 )

 ^TOP^

 

Hipertér Hajtómű
 

A téridő meggörbítésével a nagy űrbéli távolságok rövid idő alatt teljesíthetőek. Az utazási sebesség minden fejlesztési szinten 30%-al nő az előzőhöz képest!

Követelmények:

 •  Hiperűr Technológia(szint 3)
 • Kutató laboratórium(szint 7 )

 ^TOP^

 

Lézer Technológia
 

A lézer (az angol Light amplification by stimulated emission of radiation=fény erõsítése serkentett sugárzáskibocsátással) egy nagyon energetikus monokróm összefüggő foton sugár kiváló fókuszáló adottságokkal. A lézer igen széles körben használatos: navigációs giroszkópokhoz, optikai számítógépekhez, vagy fegyverrendszerekhez. A lézer technológia alapvető tudás minden birodalomnak.

Követelmények:

 •  Kutató laboratórium(szint 1 )
 • Energia Technológia(szint 2 )

 ^TOP^

 

Ion Technológia
 

Az ion fegyver technológia egy részecske-gyorsított ionokból álló sugarat összpontosít, ami nagy károkat tud okozni, köszönhetően az elektron-töltött jellegének. Az ion sugár erősebb, mint a lézer, de a fejlesztése is drágább.  Habár elég egyszerűek más technológiákkal összehasonlítva, az ion sugarak nem használatosak széles körben a legtöbb bolygón.

Követelmények:

 •  Kutató laboratórium(szint 4 )
 • Lézer Technológia(szint 5 )
 • Energia Technológia(szint 4 )

 ^TOP^

 

Plazma Technológia
 

A plazma fegyverek veszélyesebbek bármely más ismert fegyverrendszertől, köszönhetően a plazma barátságtalan jellegének. A plazma egy a négy halmazállapot közül (szilárd, folyékony, gáz, plazma) és egyenlő arányban tartalmaz pozitív és negatív töltésű gáz részecskéket. Plazmát gázból lehet előállítani, ha elég energiát adunk hozzá, hogy az elektromosan semleges gáz atomok szétszakadjanak pozitív és negatív töltésű atommagokra és elektronokra. A töltéssel rendelkező részecskéket aztán összekötik egy sugárba mágneses technológiát használva, és ezek a sugarak kilőhetőek.

Követelmények:

 •  Kutató laboratórium(szint 4 )
 • Energia Technológia(szint 8 )
 • Lézer Technológia(szint 10 )
 • Ion technológia(szint 5 )

 ^TOP^

 

Intergalaktikus Kutatóhálózat
 

A tudósok a bolygóidról képesek kommunikálni egymással ezen a hálózaton keresztül. Minden szinten a legfejlettebb hálózat nélküli laborod hozzáadódik a hálózathoz. A szintje akkor adódik hozzá, mikor a hálózat létrejön. Mindegyik kapcsolódó labornak a tervezett fejlesztéshez szükséges szinten kell lennie, hogy részt vehessen a közös hálózati kutatásban. Az összes kutató labor szintje összeadódik, ha hálózatban fejlesztesz.

Követelmények:

 •  Kutató laboratórium(szint 10 )
 • Számítógép Technológia(szint 8 )
 • Hiperűr Technológia(szint 8 )

 ^TOP^

 

Graviton Technológia
 

A graviton egy elemi részecske, amely a gravitációs hatásért felelős. Megvan a saját ellenrészecskéje, nulla maradék tömeggel és töltés nélkül és szintén van két impulzus momentuma. Koncentrált graviton részecskék kilövésén keresztül egy mesterséges gravitációs mezőt hozunk létre, amelynek a vonzereje nem csak hajókat, hanem akár egész holdakat képes elpusztítani. A szükséges mennyiségű graviton részecske előállításához rengeteg energia kell.

Követelmények:

 •  Kutató laboratórium(szint 12 )

 

^TOP^