Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Vissza a leírásokhoz

Vissza a főoldalra

Épületek

 

 Fém bánya - Kristály bánya - Deuterium szűrőállomás - Nap erőmű - Fúziós erőmű - Robot gyár - Nanit gyár - Hajógyár - Fém raktár - Kristály raktár - Deutérium tartály - Kutató laboratórium - Terraformáló - Rakéta siló

 

Fém bánya

A fém bánya olyan alapvető nyersanyagot biztosít egy feltörekvő birodalomnak, amely nélkülözhetetlen az épületek és hajók építéséhez. A fém olcsó nyersanyag, kevés energiával kitermelhető, de rengetegre lesz szükséged, és egyre gyakrabban kell majd használni, mint egyéb nyersanyagokat. A fém mélyen a felszín alatt található meg, de minnél mélyebbről bányásszák, annál több energia kell a kitermeléséhez.

 

Kristály bánya

A kristály a legfontosabb nyersanyag az elektromos hálózatokhoz, és néhány ötvözethez. Összehasonlítva a fémnek a termelő folyamatával, az érzékeny kristályos szerkezet ipari kristállyá való átalakításához kétszer annyi energia szükséges, ezért a kristály többet is ér a kereskedelemben. Minden egyes hajó és épület igényel bizonyos mennyiségű kristályt. A fejlettebb bányák építése és üzemeltetése drágább, de megéri építeni őket, hiszen jóval több kristályt termelnek.

 

Deutérium szűrőállomás

A deutérium vagy más néven nehézvíz hidrogén atommagot tartalmaz, ez nagyon jó üzemanyag a hajók számára, mert nagy energiát termel a D-T reakcióban. A deutériumot a mély tengerekben találhatod meg és ezt a nehézhidrogén szintetizálóval lehet begyűjteni.

 ^TOP^

Nap erőmű

Az épületek működéséhez szükséges energiát, hatalmas erőművek segítségével termelhetjük meg. A naperőmű ezt a célt szolgálja. A fejlesztésével több napkollektor lesz építve. A naperőmű a gerince a bolygó infrastruktúrájának.

 ^TOP^

A Fúziós erőmű 2 hidrogénatom fúziójával 1 hélium atomot hoz létre megfelelő hőmérsékleten. Az eredményül kapott hélium nukleáris energiája 41.32*10^-13 J . ( 1 gramm deutérium 172 MWh energia előállítására elég) Az erőmű segítségével jelentős energianövekedésre teszel szert.

Nagyobb erőmű komplexumok több deutériumot fogyasztanak és nagyobb energiát képesek előállítani. Az Energia Technológia kutatással képesek növelni az energia termelést.

A Fúziós erőmű energiatermelése a következők alapján kerül kiszámításra :
30 * [Fúziós erőmű szintje] * (1,05 + [Energia Technológia szintje] * 0,01) ^ [Fúziós erőmű szintje]

Követelmények:

  • Nehéz-Hidrogén Szintetizáló(szint 5 )
  • Energia Technológia(szint 3 )

A robot gyár olcsó és megbízható építő egységeket biztosít, amelyeket a bolygó épületeinek építésére és fejlesztésére használnak. Minden szinten nő az egységek száma és hatékonysága, amelyek segítik az építkezéseket.

 
 
Nanit gyár

A nanitok valójában apró robotok, átlagos méretük majdnem öt nanométer. Ezek a mechanikai mikrobák egy közös hálózattal és programmal rendelkeznek, hogy tudják egymást segíteni, így hihetetlen sebességgel tudnak építkezni. A nanitok mérhetetlenül hasznosak az épületeknél és hajóknál. A hajókon még javítani is képesek, ha van hozzá elegendő energia és nyersanyag.

Követelmények:

  • Robot Gyár(szint 10 )
  • Számítógép Technológia(szint 10 )
 
Hajógyár

A bolygó hajógyára felelős az űrhajók és a védelmi épületek építéséért és fenntartásáért. Minél nagyobb a hajógyár annál gyorsabban tudsz hajókat építeni. Az építések hatékonyságát a nanit gyár is nagyban növelheti.

Követelmények:

  • Robot Gyár(szint 2 )
 
Fém raktár

Ezek a hatalmas raktárak tárolják a kibányászott fémeket. Egyre nagyobb tárolókapacitásra lesz szükséged mert ha a tárolók megtelnek, akkor nem tudsz több ércet bányászni a bányákból.
 
Kristály raktár

Ebben a raktárban a feldolgozatlan kristályokat tárolják. Idővel ki kellesz bővítened a kapacitását, ugyanis később a kristály nagyon fontos nyersanyag lesz
 
Deutérium tartály

Ezekben a hatalmas tárolótartályban található a nélkülözhetetlen deutérium más néven a nehézvíz. A tartályok gyakran találhatók a bolygó hajógyárainak a közelében, mivel a nehézvizet használják üzemanyagnak. A termelési kapacitás növekedésével több deutérium tároló szükséges.
 
Kutató laboratórium

Az új technológiák kifejlesztéséhez a bolygón kutató laborra van szükség. A labor fejlesztése nemcsak az adott tudást növeli, hanem új kutatási területeket is eredményez. Egy kutatások hosszú ideig tart. A fejlesztések a birodalomban mindenhova eljutnak és minden bolygó technológiáját érintik és javítják. Minél előbb meg kell építeni, hogy elkezdhess új technológiákat kifejleszteni.
 
Terraformáló

A kérdés az, hogyan lehet több helyet felszabadítani a bolygónkon, mert a hagyományos épületek és technikák építési módja nagy területeket igényel. A probléma megoldására a természettudósok és nanotechnikusok végül is megtalálták a megoldást: a terraformálást. Ez a technika egész kontinenseket tud használhatóvá tenni. Speciális technológiát tesz lehetővé az épületekben. A terraformálóból csak egyet tudsz építeni és nem tudod lebontani.

Követelmények:

  • Nanite Gyár(szint 1 )
  • Energia Technológia(szint 12 )
 
Rakéta siló

A rakéta kilövő a bolygón lévő rakéták kilövője és tárolója. A kilövő szintenként tárolhat 5 intergalaktikus rakétát és 10 antiballisztikus rakétát, de tetszés szerint kombinálhatod a rakéták típusát a következő módon: 1 intergalaktikus rakétát 2 antiballaisztikus rakétára cserélhetsz vagy fordítva.
 

 ^TOP^